Ontspannende voetreflexmassage

De reflexzones in de voet staan in verbinding met het lichaam. Met een ontspannende voetreflexmassage wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd en wordt het lichaam weer in balans gebracht. 

Een voetreflexmassage is in combi met een pedicurebehandeling te boeken, maar ook als losse behandeling. 

Ontspannende lichaamsmassage

Een lichaamsmassage is vooral gericht op ontspanning en balans van het lichaam. Je kunt kiezen uit een volledige lichaamsmassage of een deelmassage van bv alleen de rug, of de benen.

Hotstonemassage

Een hotstonemassage is een massage met warme stenen. De stenen komen uit een warm waterbad van ongeveer 45 graden. Door de combinatie van de warme stenen en de beweging met de stenen is het mogelijk om dieper gelegen weefsel te behandelen. Deze massage zorgt voor ontspanning tot op het diepste niveau.

Een hotstonemassage zorgt voor ontspanning, stressvermindering, betere doorbloeding en ontspanning van stijve spieren.

Een hotstonemassage is niet aan te raden bij een zwangerschap, letsel zoals recente littekens, hechtingen, blessures en wonden, ziekten zoals huidaandoeningen en hart- en vaatziekten, gebruik van antidepressiva, antibiotica, penicilline, bloedverdunners en ontstekingsremmers.

Goed om te weten

Gezondheid: een massage voer ik uit op een gezond lichaam. Als je niet helemaal gezond bent, kan het beter zijn om niet gemasseerd te worden, bv bij koorts, griep, huidaandoeningen, infecties, slechte algemene gezondheid, ernstige vaataandoeningen, besmettelijke huidziekten, steenpuisten, teveel pijn, extreme vermoeidheid / uitputting, alcohol- en drugsgebruik. Raadpleeg bij overige ziektes en situaties of twijfel je(huis)arts of behandelend fysiotherapeut. Vraag ook bij zwangerschap even advies aan de verloskundige, soms wordt massage tijdens de eerste 13 weken ontraden.

Eten: eet niet teveel vlak voor een massage. Massage op een volle maag is minder prettig.

Drinken: na de massage krijg je een glas water. Dat is lekker en gezond en het helpt bij de afvoer van vrijgekomen afvalstoffen.

Olie: ik gebruik massageolie van Dr. Belter. Vaak met een druppeltje etherische olie.

Handdoeken: lichaamesdelen die niet gemasseerd worden, worden toegedekt met handdoeken. Die zijn in de salon aanwezig. Je hoeft ze dus niet zelf mee te nemen.

Erotiek: mijn massagebehandelingen bevatten geen enkele vorm van erotiek.

Deel deze pagina